Växjö

Pengar för vårdnadsbidrag går till ungdomsjobb

Sex miljoner kronor blev över från Växjö kommuns konto för vårdnadsbidrag. De pengarna satsas nu på att skapa 500 till 600 nya sommarjobb inom Växjö kommun. 

Det handlar om en mycket ovanlig omdisponering av pengar mellan nämnder. Sex miljoner kronor flyttas över från skol- och barnomsorgnämnden till nämnden för arbete och välfärd.

– Mellan 500 och 600 sommarjobb för ungdom kan skapas inom till exempel områdena parkskötsel, vård och jobb inom ideella föreningar, säger Benny Johansson (M) ordförande i nämnden för arbete och välfärd.

Ingen skol- eller förskoleverksamhet kommer därför att drabbas, betonar Patric Svensson (FP), ordförande i skol- och barnomsorgsnämnden.

Växjö kommun hoppas också få fart på bostadsbyggandet genom att få de kommunala bolagen att satsa på så kallade ägarlägenheter. De fungerar nämligen på samma sätt som att äga ett småhus och de hoppas man därför ska bli attraktiva och locka många.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".