Combitechs personalchef Johan Nordstrand har svårt att hitta personal. Foto: David Spånberger/SR Kronoberg
Växjö

Combitech behöver nyanställa

Det är fler företag som behöver nyanställa än som behöver varsla eller har varslat. Det visar en undersökning av Växjö kommun bland 38 företag. Företaget Combitech har till och med svårt att få tag på tillräckligt med lämpliga personer att anställa.

Företaget Combitech, som arbetar med teknik, säkerhet och miljö har svårt att lyckas med sina önskade nyanställningar inom vissa områden. Ett av dessa områden, som också har expanderat under en längre tid, är informationssäkerhet.

– Där är det en stor efterfrågan på våra tjänster från både statliga myndigheter och verk, men även från den privata sidan, säger personalchefen Jonas Nordstrand.

Intresset för teknik minskar
Anledningen till att det inte är fler som har utbildat sig till ingenjörer med kompetens inom informationssäkerhet, tror han åtminstone delvis har med intresset att göra.

– Generellt sett så är det ju så tyvärr att intresset för teknik och naturvetenskap har minskat på sista tiden. Man fyller alltså inte platserna på de här utbildningarna som vi är intresserade av, säger han.

Behov efter lågkonjunkturen
Jonas Nordstrand tror också att det kan vara en god idé att nu utbilda sig just inom teknik och naturvetenskap om man har blivit eller snart kommer att bli arbetslös och kan tänka sig att utbilda sig för att få jobb.

– Jag tror att det kommer att vara ett fortsatt behov när den här lågkonjunkturen är över. Det är jag fullständigt övertygad om, säger han.

David Spånberger
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".