Hovmantorp

"Vi ser allvarligt på det här"

I går hittade två tioåriga flickor glas i en maträtt från Dafgård. Nu ska glasbiten analyseras av SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, i Linköping. Tillverkaren Dafgård avvaktar polisens utredning.

– Vi ser allvarligt på det här, säger Ola Larsson som är marknadschef på Dafgård.

När de två flickorna, som har påsklov, skulle äta lunch i går hittade de något som såg ut som en glasbit i biffen i den färdigförpackade maträtten.

Flickorna som hade hört mycket om glas i maten den senaste tiden, blev rädda och ringde polisen som kom och hämtade förpackningen.

Första gången i Dafgårds mat
Ola Larsson, som är marknadschef på Dafgård, säger att företaget ser allvarligt på det som hänt, men att de nu väntar på polisens utredningen innan de gör någonting.

– Det är första gången det händer i vår mat, säger Ola Lasson.

Efter alla glaslarm i mat runt om i landet är det nu Rikskriminalpolisen i Stockholm som samordnar glasärendena, men det är kronobergspolisen som gör utredningen vad gäller maten i Hovmantorp.

SKL har 14 matbitar med glas
Under dagen har polisen bland annat informerat Dafgård och maträtten ska också skickas till Statens kriminaltekniska Laboratorium, SKL, för analys.

SKL gör analyser på all mat som konsumenter har hittat glas i, för att bland annat undersöka om glaset har samma ursprung - eller om det är så kallade copycats som efter kycklinglarmen gör så här för att få uppmärksamhet.

På SKL ligger det just nu 14 matbitar från hela landet för analys.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".