1 av 2
Det vinnande laget från Ryssby med Kim Ahokas, Alexandra Hall och Alexandra Nilsson
2 av 2
Christoffer Magnusson och Christofer Gunnarsson i John Bauergymnasiets lag
Kronoberg

Kocktävling med ekomat

För första gången avgjordes i dag kocktävlingen mellan fem småländska gymnasier med ekologiska råvaror. Tävlingen hölls på Johan Bauergymnasiet i Växjö som en del av flera olika arrangemang under dagen med inriktning på ekologiskt odlade produkter.

De fem deltagande gymnsierna var John Bauergymnsiet och Kungsmadsskolan från Växjö, Ryssbygymnsiet och gymnasieskolor från Vimmerby och Västervik.

På tid skulle lagen bestående av tre personer laga en trerättersmiddag som bedömdes av en jury.

– Det är viktigt att få in det ekologiska tänkandet bland unga kockar, säger Gösta Skoglund, projektledare för hela arrangemanget.

Vann gjorde studenterna från Ryssbygymnasiet.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".