Idrottspublik kommer att serveras starköl

- Snart kan idrottspubliken på Värendsvallen och Växjö ishall få dricka starköl under matcherna, säger fritidsnämndens ordförande, vänsterpartisten Håkan Frizén, som nu vill starta en debatt i ämnet.
Frizén menar att utvecklingen går åt det hållet och det är inte i första hand ökad trivsel som är anledningen, utan främst att klubbarna ska kunna tjäna mer pengar. Idag har Växjö Lakers och Öster tillstånd att servera alkohol-haltiga drycker till sina VIP-gäster, men det anses vara slutna sällskap. Det är socialnämden som beslutar om utskänkningstillstånd. - Den moraliska aspekten är givetvis något man måste ta hänsyn till, idrott och alkohol hör inte ihop, säger Håkan Frizén. - Men samtidigt förändras tiderna och vi behöver bara gå tillbaka femton år så var det helt otänkbart att servera alkohol ens till VIP-gäster. Idag är det helt accepterat, fortsätter Frizén.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".