Polisen i länet anmäler webbsida på nätet

Polisen i Kronobergs län har anmält en webbsida på internet, där vem som helst kan lyssna på vad polisen och räddingstjänsten i länet säger över sin kommunikationsradio.
Webbplatsen med radiotrafiken kan besökas av vem som helst som har en dator med en internetuppkoppling. Sidan drivs av en teknikintresserad man som har en så kallad scanner, som fångar upp radiotrafik från SOS, polisen och räddningstjänsen inom Kronobergs län. Börje Ekelius på polisen säger att han anmält för att utreda om sidan är olaglig eller inte: - Jag tycker det rent ut sagt är kass att medmänniskor hanterar varandra på det här sättet, säger han. - Trots att vi är medvetna om att folk lyssnar på oss tvingas vi hantera känsliga uppgifter över vår kommunikationsradio. Därför tycker jag att den som administrerar webbsidan borde stänga ner den, säger Ekelius.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".