Sara Rohdin. Foto: Dänningelanda BTK

SM-hjälte gör comeback när Dänningelanda ska tillbaka

För ett år sedan vann Dänningelandas pingistjejer SM-guld. Men vinnarlaget splittrades och Dänningelanda tvingades begära nedflyttning till division 1. Nu är laget på väg tillbaka till landets högsta serie och i kvalet till Elitserien gör Sara Rohdin från guldlaget comeback.

- Klubben har gett mig så mycket under alla år, så kan jag hjälpa till vill jag ju det, säger Sara Rohdin till SR Kronoberg.

I helgen ska Sara Rohdin hjälpa sitt Dänningelanda tillbaka till Elitserien. För hon har ju rutin från större sammanhang efter nio år i högsta serien, och SM-guldet för ett år sedan.

- Det var skitkul. Och vilken stämning det var när många tillresta Växjöbor var på plats, minns Rohdin.

Men SM-guldet till trots. När Sara Rask blev proffs i Tyskland och Susanna Wigow flyttade hem till Blekinge splittrades vinnarlaget och Dänningelanda tvingades gå ner i division 1.

Ett ungt oerfaret lag tog över, men överraskande nog har Evelina Carlsson, Lisa Rydén, Emmie Danielsson och de andra tjejerna tagit Dänningelanda till elitseriekval. Tillsammans med Ulricehamn och Ljungsbro gör Dänningelanda upp om en plats.

Och på lördag avgörs det om Växjö på nytt får två lag i högsta serien - Frej finns ju redan där.

Men oavsett hur det går har Sara Rohdin gjort sitt. Comebacken för den 25-årige veteranen gäller bara under kvalet i helgen.

- Jag blev grymt sugen när Frej spelade SM-slutspel i Teleborgshallen och det är ju den typen av matcher man vil spela. Men jag tror inte att jag kommer tillhöra laget till hösten, avslutar Rohdin.

Marcus Sjöholm
marcus.sjoholm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".