Fröseke

Affären länsad och ägaren polisanmäld

Den enda mataffären i byn Fröseke står tom sedan påskhelgen, då butiken hastigt länsades på varor. Butiksägarföretaget har blivit polisanmält av flera leverantörer för uteblivna varubetalningar på tiotusentals kronor.

Kvar i Fröseke finns Marianne Erlandsson som jobbade i butiken och som berättar att hon fortfarande inte fått ut sin december-lön. 

Den nya ägaren och hans medhavda personal tog över butiken i höstas. Marianne, som hade jobbat i butiken även under den tidigare ägaren, tyckte först att de nya gav ett positivt intryck och det var inte förrän senare som hon började bli misstänksam.

– När vi inte fick varor i december, plus sen fortsatte det i januari, då började det verka konstigt, säger hon.

Marianne Erlandsson var på semester i januari och när hon kom tillbaka i slutet av månaden upptäckte hon att hon fortfarande inte fått sin lön för december. När hon frågade om lönen började de olika överordnade att skjuta över ansvaret på varandra och hon fick till och med olika bud på vem det egentligen var som nu ägde butiken.

En av de andra i personalen började enligt Marianne Erlandsson också att behandla henne på ett otrevligt sätt och den jobbiga situationen ledde till slut till att hon blev sjukskriven.

Marianne Erlandsson berättar om hur bybor bevittnade hur butiken tömdes på varor under långfredagskvällen och påskaftonskvällen. Hon gick själv dit för att titta och såg då att butiken länsats på både varor och inredning.

– Jag tyckte det var förfärligt. Eftersom man hade jobbat där och vi har satt upp alla hyllor och var med om inredningen från första dagen när butiken öppnades, så är det ju särskilt sorgligt, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".