Ljungby

Förlust i hemmapremiären för Ljungby

Hemmapremiären i division 2-fotbollen slutade med förlust för Ljungby IF. Gästande Karlskrona AIF vann med 5-2. Ljungby hade ledningen med 2-1, men bortalaget var bättre än Ljungby i båda straffområdena.

- Just nu är det jäkligt tungt faktiskt. Karlskrona var bättre om man ser till 90 minuter, så jag kan inte protestera mot siffrorna, säger Ljungbys tränare Dragan Culibrk till Radiosporten Kronoberg.

Annars var det hemmalaget som började bäst och tog ledningen med 1-0 genom Fredrik Karlsson i den andra minuten. Repliken kom dock snabbt från Karlskrona som kvitterade till 1-1 i matchminut sex. Tio minuter senare gladde Axel Sandquist de 338 personerna på Lagavallen när han gav Ljungby ledningen med 2-1. Men sen var det slut på det roliga för innan första halvlek var slut hade Karlskrona gjort tre mål till och det stod 2-4 i paus.

- Jag vet inte vad som hände. Jag tycker hela vårt lag inte var på bettet. Vi lät dem ta in bollarna och spela vidare, det var inte likt oss, säger Dragan Culibrk.

Efter sex mål i den första halvleken blev det betydligt lugnare med målfabrikationen i den andra halvleken. Karlskrona gjorde 5-2 med drygt tio minuter kvar och det blev också slutresultatet.

- Vi skapar lite chanser i andra halvlek, det hade behövts ett mål tidigt, men vi fick inte in den. Det var den stora skillnaden mellan oss. De var klart bättre än oss i båda straffområdena, säger Dragan Culibrk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".