Lena Gunnarsson, en av kunderna under den sista veckan, och Johanna Wallin, butiksinnehavare. Foto: Roger Bergvik/SR Kronoberg
Dädesjö

Sista veckan för Dädesjö lanthandel

Den här veckan ut blir den sista för Dädesjö lanthandel. Nu återstår bara utförsäljning av så mycket som möjligt av varulagret innan butiksdörrarna slår igen för gott.

Många av kunderna beklagar att affären ska försvinna, som till exempel Lena Gunnarsson som handlar till fritidshemmet på Dädesjö skola:

– Jag vet inte hur vi ska lösa vårt mellanmål för det är det vi  handlar till här, vi har ju en mil till Braås som är närmsta affär, så det blir ju lite besvärligt, säger Lena Gunnarsson.

– Det är ju väldigt, väldigt tråkigt om affären ska behöva läggas ner, säger Roger Jonsson, för den betyder mycket för mig, jag sitter här många gånger om dagen och bland annat fikar.

Också 16-årige Linus Nickel beklagar att affären försvinner:

– Jo det är tråkigt. Jag kan inte tanka eller handla godis här framöver. Jag får väl åka till Lenhovda och tanka, säger han.

– Det känns ju jättetråkigt och tungt på alla sätt att avveckla affären. Dels för att jag själv lagt så mycket energi och tro på det här och sen för alla kunder, särskilt de många äldre som varit stamkunder här, säger Johanna Wallin som drivit landhandeln sen i somras.

– Trots mina satsningar så har småbutiken ändå svårt att hävda sig mot stormarknaderna, och sen kom jag igång vid en dålig tidpunkt med finanskrisen och dess följder, säger Johanna Wallin, butiksinnehavare.

Roger Bergvik
roger.bergvik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".