Lugn Valborgsnatt trots knivbråk

Det har varit en relativt lugn Valborgsnatt i länet, enligt Kronobergspolisen. Men man har ändå fått in några anmälningar om misshandel, bland annat har en man blivit knivskuren i handen.

- Det var en normal Valborg helt enkelt, säger vakthavande befäl Fredrik Svärd.

På utestället Stallarna på universitetsområdet i Växjö blev det vid tolvtiden bråk mellan två män, 21 och 26 år gamla. Den ena slog först den andra med en flaska i huvudet, den andra svarade då genom att bita honom i kinden. Båda anmälde under natten varandra för misshandel.

Vid tvåtiden på natten kallades polisen sedan till en fest i en lägenhet i Moheda, där en man stuckit en annan i handen med någon typ av stickvapen.

7 personer har omhändertagits för fylleri under natten. Personerna kommer från olika delar av länet och är mellan cirka 50 och 20 år gamla.

- Vi har också under kvällen och natten hällt ut stora mängder vin och sprit för ett 30-tal ungdomar. Detta enligt den så kallade Kronobergsmodellen, säger vakthavande befäl vid Kronobergspolisen Fredrik Svärd.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".