Malmö/Växjö

Växjö SQ förlorade bronset

Precis som förra året förlorade Växjö Squashklubb bronsmatchen i SM-slutspelet mot Roslagen. Matchen slutade 2-2, men Roslagen vann tack vare en bättre gameskillnad (6-9).

- Det känns tungt och det är segt att bli fyra för andra året i rad. Nu har vi en lång resa hem med tåget, säger Växjö SQ:s André Wikström till Radiosporten Kronoberg.

Det blev en repris på förra årets bronsmatch när Växjö SQ ställdes mot Roslagen på lördagen. Dessförinnan hade Växjölaget förlorat mot Malmö i fredagens semifinal, också det en återupprepning vad det gäller fjolårets semifinalmotståndare.

Växjös Ola Carleke var skadad och kunde inte ställa upp i matchen om tredje pris. Istället fick Växjö SQ:s ordförande Mikael Pallinder hoppa in som ersättare. Men Mikael hade inte spelat tillräckligt många matcher i grundserien (4) och därför kunde hans resultat inte räknas in i lagmatchen.

André Wikström förlorade sin match mot Christophe Labit i tre raka set.

- Min insats är under all kritik, säger André Wikström.

Sen möttes lagen båda ettor och det blev en jämn tillställning mellan Växjös Rasmus Nielsen och Roslagens Romain Tenant. Nielsen avgjorde dock i fjärde set och vann matchen med 3-1. Den sista matchen mellan Matias Toumi och Carl-Johan Löfvenborg blev betydelselös, men Matias kämpade på in i det sista och vann det avgörande setet och matchen med 3-2. Roslagen vann SM-bronset tack vare fler vunna set än Växjö.

SM-slutspelet avgjordes i Bellevuehallen i Malmö och spelades på en bana av glas.

- Det är svårt att spela på glasbana, vi är inte riktigt vana vid det. Bollen studsar annorlunda och det är mycket svårare att se den, säger André Wikström.

Växjö SK - Roslagen SRC 2-2 (6-9 i gameskillnad)
Rasmus Nielsen - Romain Tenant 11-8 16-18 11-7 15-13
Matias Toumi - Carl-Johan Löfvenborg 3-2 
André Wikström - Christophe Labit 7-11 7-11 10-12
Mikael Pallinder - Henrik Löfvenborg 1-11 1-11 0-11

Martin Ekeholm
sporten.kronoberg@sr.se