Växjö

Österdamerna blåsta på segern

Öster förlorade den tidiga seriefinalen i damernas söderetta mot Jitex med 2-4. Lagen dominerade varsin halvlek på ett ordentligt blåsigt Gamla Värendsvallen. Tre fasta situationer under den andra halvlekens första 15 minuter avgjorde till Jitex fördel.

- Man känner sig såklart besviken över att det gick som det gick. Jag tycker vi var klart bättre i första halvlek och att vi spelmässigt är ett mycket bättre lag än vad Jitex är, säger Öster tränare Hanna Höckert till Radiosporten Kronoberg.

Den första halvleken dominerades helt och hållet av hemmalaget, Jitex hade inte många chanser. Helt logiskt gjorde också Östers Sanna Svensson 1-0 i den 28:e matchminuten. Men tidigt i andra halvlek vände allting över till Jitex fördel. Under första kvarten gick man från 1-0 till 1-3.

- Det är tre fasta situationer som avgör det här och där räcker vi inte riktigt till, tyvärr, säger Hanna Höckert.

Sen reducerade visserligen Viktoria  Johansson till 2-3 när det var drygt 20 minuter kvar att spela, men Jitex avgjorde definitivt med 2-4-målet när det var ungefär fem minuter kvar av matchen.

- Vi skulle ju såklart ha stått upp lite bättre. Vi visste att det skulle komma en press ifrån dem och vi visste att de skulle söka de här långa bollarna bakom backlinjen. Men vi lyckades inte riktigt få fast den på mitten och då blir det tufft, säger Hanna Höckert.

Ni hade medvind i första halvlek och Jitex i den andra, vilken roll kan det ha spelat?

- Jag tror inte att det spelade så himla stor roll faktiskt. Vi hade väl hoppats att vi skulle kunna utnyttja den lite bättre i första då genom att sätta de här målchanserna som vi hade. Men man ska inte skylla ifrån sig på vinden. De gör det bra på sina hörnor och vi räcker inte riktigt till där, säger Öster tränare Hanna Höckert.

Martin Ekeholm
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista