Lind möts av hård kritik av partikamrater

Utrikesminister Anna Lindh besökte under onsdagen Växjö där hon möttes av stark kritik för sitt agerande i EMU-debatten. SSU-ordföranden i Kronoberg, Erik Molin, var en av de partikamraterna som uttryckte sin kritik mot hennes samarbete med chefen för Ericsson och moderaten Carl Bildt. - Jag blir mycket upprörd. Vi borde inte samarbeta med våra värsta motståndare. Det här tyder på en desperation från ja-sidan, anser Erik Molin.
Kampen om ja-rösterna har gjort att flera oväntade allianser vuxit fram. Nyligen skrev LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin en debattartikel för euron tillsammans med Svenskt Näringsliv VD och förra veckan gick Anna Lindh ut och propagerade för euron tillsammans med Ericssonchefen. Anna Lindh har också skrivit ett brev tillsammans med moderaten Carl Bild där de uppmanat alla utlandssvenskar att rösta ja till euron. Men trots kritiken från de egna partikamraterna, anser Anna Lindh inte att hon gjort några politiska övertramp och hon ångrar inte sitt agerande. - Det här är ett utspel för att göra ja-sidan och mig mindre trovärdig. Nej-sidan samarbetar också över partigränserna, säger hon. Anna Lindh tror inte att samarbetet med dom politiska motståndarna skadar väljarnas förtroende för henne och partiet. - Samarbetet gäller bara frågan om EMU. Vi har fortfarande olika åsikter när det gäller övriga politiska frågor, menar hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".