Växjö

Mållöst för Österdamerna

Det blev varsin poäng när Falköping gästade Öster på Gamla Värendsvallen i Söderettan i fotboll. Matchen slutade 0-0 efter att inget av lagen lyckats hitta nätmaskorna.

- Det känns väldigt tungt. Det känns som två förlorade poäng, säger Östers mittback Sanna Svensson till Radiosporten Kronoberg.

Falköping inledde bäst och var väldigt nära att ta ledningen efter bara fem minuters spel. Men en frilägesräddning gjorde att Östermålet fredades. Sanna Litzéns räddning var av högsta klass. Falköping fortsatte att ligga på och Johanna Alfsson, som till hösten ska spela i allsvenska LdB FC, låg bakom flera farligheter från sin mittfältsposition. Öster stack bara upp sporadiskt och fastnade ofta i höjd med Falköpings backlinje.

- Jag är mycket förvirrad över vart vårt spel har tagit vägen. Vi gör en riktigt skitmatch idag igen. Vi löper för lite, det är för lite engagemang, för lite vilja och det är ju grundstenar för att lyckas i fotboll, säger Östers tränare Hanna Höckert.

Halvvägs in i första halvlek kom en bortaspelare fri och Öster ska vara tacksamt att lagkaptenen Ann Arvidsson fick stanna kvar på planen. Falköpingsspelaren knuffades omkull, men domartrion delade bara ut ett gult kort till Arvidsson. På slutet av första halvlek hade dock Öster de bästa chanserna att spräcka målnollan. Camilla Ronström hade en dubbelchans som hon borde ha gjort mål på. Även hennes anfallskollega Klara Grönevik hade några få lägen.

Den andra halvleken började lika sömnigt och ofokuserat som den första. Efter en kvart fick Östertränaren Hanna Höckert nog och med riktning hemmaspelarna avlossade hon en riktig utskällning från sidlinjen.

- Man blir ju oerhört frustrerad när man står vid sidan av och ser att det finns inget ”go” i gänget liksom. Det är svårt att påverka men man försöker göra vad man kan från sidan såklart, säger Hanna Höckert.

Den fick lite effekt eftersom Öster tog över spelet, men hade fortfarande svårt att skapa farligheter framåt. Närmast var Ann Arvidsson som i bra läge utanför straffområdet sköt en Falköpingsspelare i ryggen. I situationen efter skrek hemmaspelarna på straff när Klara Grönevik ramlade i straffområdet, men eftersom målvakten samtidigt tog bollen var bedömningen att det inte var straff. Inhoppande Josephine Larsson hade en bra chans i slutminuterna, men skottet gick utanför.

- Vi är alldeles för bekväma och då vinner man inte. Tyvärr tyckte jag inte att vi vaknade någon gång under den här matchen, säger tränaren Hanna Höckert i Öster.

Bäst i Öster var mittbacksparet Malin Eklund och Sanna Svensson. Sanna Litzén i hemmamålet var också bra.

Martin Ekeholm
sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista