Författaren som bytte spår och vill till EU

Författaren och journalisten Isabella Lövin som skrivit en uppmärksammad bok om utfiskningen av våra hav har bytt fot och gått över till politiken. Hon kandiderar som nummer två på Miljöpartiets lista till EU-parlamentet. Idag besökte Isabella Lövin Växjö och fick frågan varför hon gått över till politiken.

–Därför att jag har blivit så otroligt engagerad i den här frågan om utfiskningen och Miljöpartiet gav mig den här chansen. De erbjöd mig helt enkelt att kandidera till EU-parlamentet. Det behövs röster i parlamentet som driver havets och fiskens sak, säger Isabella Lövin.

Innan Isabella Lövin gick över till poltiken hjälpte hon Naturskyddsföreningen att arbeta fram den larmrapport om EUs utfiskning utanför Västafrika som idag publicerades på DN debattsida. Men i tidningen har Isabella Lövin undertecknat som representant för miljöpartiet.

Är det inte problematiskt att sitta på två stolar så här? Journalist och politiker?

–Jag  tycker att det är viktigt att också de som inte gått in i politiken som unga kan gå in och ta ansvar och bidra med vår kunskap och vårt engagemang, det är det vår demokrati bygger på, säger Isabella Lövin.

Tomas Lindberg
tomas.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista