Åseda

Misstänkt för knivdåd vägrar prata

Uppdaterad 14:22

Den 44-årige man som misstänks ha knivskurit sin rumskamrat svårt i Åseda igår kväll vägrar än så länge att prata med polisen. Och vad som hände i lägenheten är fortfarande oklart.

Det var vid 17.30-tiden igår kväll som SOS Alarm fick in ett samtal om att en man kvivskurits i en lägenhet i Åseda. Vem det var som ringde vill polisen inte säga.

Senare på kvällen greps en 44-årig man i närheten av lägenheten, och han anhölls misstänkt för mordförsök. Både den knivskurne 24-åringen och den misstänkte 44-åringen bor i den aktuella lägenheten, men de är inte släkt med varandra.

Vad som hände i lägenheten är oklart. Den misstänkte 44-åringen vägrar än så länge svara på polisens frågor. Och den 24-årige mannen som knivskars, är fortfarande nedsövd. Han vårdas på Malmö sjukhus med svåra skador och kan inte höras förrän om någon dag. När 24-åringen igår kväll fördes till Malmö bedömdes skadorna som livshotande.

- Men efter att han nu genomgått en operation på Kärlcentrum i Malmö/Lund bedömer läkarna läget som stabilt, säger Hans Göran Boklund, pressansvarig på Malmö sjukhus.

Idag genomför polisen en kriminalteknisk undersökning av brottsplatsen och man kommer också förhöra människor som kan ha sett eller hört något.

Nyheter Kronoberg
nyheter.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista