Sterte lämnar universitetet

Växjö universitets rektor Johan Sterte kommer inte att kandidera till rektorsposten vid det nya Linnéuniversitetet. Istället så kommer han att flytta till Luleå där han föreslagits som rektor för den tekniska högskolan.

–Jag har arbetat med två alternativ under våren, och jag känner att jag inte har det stöd jag tror är nödvändigt för att kunna driva funktionen Växjö- Kalmar till Linnéuniversitetet,  säger Sterte.

I nuläget ser det ut som att Johan Sterte flyttar till Luleå där han föreslagits som rektor för den Tekniska högskolan, men tjänsten har ännu inte tillskrivits Sterte. Men han ser ljust på framtiden och är glad över att lämna Växjö och Kronoberg.

-–Just nu känns det skönt och spännande. Men det är klart, jag har arbetat med det kommande Linnéuniversitetet i snart sex år och det hade varit spännande att fullfölja det. Men samtidigt tycker jag det är kul att ta mig an nya utmaningar och Luleå tekniska universitet där förutsättningarna är väldigt goda.

Vem tar över efter dig som rektor på Växjö univeristet?

–Det vill jag inte spekulera i, avslutar Sterte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista