Växjö

"Det handlar om kamratskap"

I vintras bildades föreningen FC Vattentorget som har ett fotbollslag för hemlösa och missbrukare i Växjö. Nu har laget spelat sina första matcher i Korpen. Och det har betytt mycket för spelarna.

– Det har blivit mycket mer kamratskap. Det handlar om enkla saker som en klapp på axeln. Det betyder väldigt mycket, säger målvakten Hampus som har varit spelmissbrukare.

Vid sidlinjen står Anders Karlman med händerna i fickorna och hejar på sina spelare som den här kvällen möter laget Rött före gult i Korpens division 5. Han jobbar på IOGT-NTO och var med och startade FC Vattentorget.

– Det känns jätteroligt det här, oavsett om vi vinner eller inte. Titta själv, grabbarna ser ut att trivas på planen. De börjar bli snabba och springer som ekorrar, skrattar Anders Karlman.

FC Vattentorget har förlorat alla sina matcher hittills och den här slutar med storförlust, 1-10, men det spelar ingen roll. Det är inte resultatet som är det viktiga.

– Det handlar om gemenskap och kamratskap och det gäller även oss som tittar på, säger Carl Wennerstrand, som var med och startade föreningen.

Anna Johansson
anna.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista