Fotboll

En poäng för Östers herrar

En tidig utvisning och ett tidigt baklängsmål höll på att fälla Öster i matchen mot Rosengård på lördag. Men ett väl kämpande Öster tog ändå en poäng, matchen slutade 1-1 på Värendsvallen.

Öster fick en mardrömsstart på matchen. Redan efter två minuter visades mittbacken Tobias Häll ut efter en frilägesfällning på Rosengårds Camara Jönsson.

Och som om inte det var nog, på den följande frisparken skruvade Richard Henriksson in bollen med vänsterfoten bakom Rasmus Rydén i östermålet.

I samband med Hälls utvisning bytte Öster in Månz Karlsson istället för Neil Hlavaty.

Öster ställde därmed upp 4-4-1 vilket gjorde att bollinnehavet blev stort, men chanserna få.

Spelsystemsändring
Efter en halvtimme ändrade dock Öster igen. Stefan Karlsson och Freddy Borg flyttades upp i planen samtidigt som högerbacken Daniel Pettersson steg upp på mittfältet. Växjölaget spelade med uppställningen 3-3-3.

Chanserna blev då lite fler, med ett par hörnor som farligaste möjligheter.

Domaren Adnan Jukic hamnade fortsatt i centrum. Han var inte populär i hemmapublikens ögon efter utvisningen på Häll, och inte blev bättre när han gav Östers Niklas Moberg gult kort för filmning i slutet på första halvlek. Ytterligare en situation där Borg, till synes blev fälld, i straffområdet borde enligt publiken på Värendsvallen renderat i en straff.

I slutet av första halvleken blev också Östers assisterande tränare Ludwig Ernstsson uppvisad på läktaren efter att ha skällt ut en domare.

Mål på straff
I andra halvlek fortsatte Öster att jaga en kvittering, men det dröjde till mitten av halvleken innan målet kom. Och lite ironiskt var det på straff...

Freddy Borg satte bollen efter att Niklas Moberg fälldes.

Öster hade sen ett jätteläge att göra 2-1, efter fint förarbete av Moberg. Men Stefan Karlsson lyckades, från nära håll, sätta bollen i ribban.

Slutet blev relativt chansfattigt även om Öster hade spelövertaget. Matchen slutade 1-1.

sporten.kronoberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista