Beslutet står kvar - Stenlyckeskolan läggs ner

Trots hård kritik från elever och föräldrar på skolan, ändrar inte den borgerliga majoriteten på förslaget att Stenlyckeskolan ska läggas ner.
Beslutet om Stenlyckeskolans nedläggning skulle fattats redan före sommaren. Men på ett kaotiskt kommunfullmäktigemöte för drygt tre månader sedan, återremitterades ärendet, på grund av bristande ekonomisk kalkyl. Nu har utredningen kompletterats med en del siffror, och tisdagen den 23 september ska ärendet som egentligen handlar om hela grundsskoleorganisationen i Alvesta kommun, upp i kommunfullmäktige igen. Men redan under tisdagen sade dom ledande politikerna i kommunstyrelsen sitt - och det gamla förslaget, om att lägga ner Stenlyckeskolan ligger fast. Kritiken mot en eventuell nedläggning har varit stor. Oppositionen tycker inte att Stenlyckeskolan ska läggas ner - samma inställning har elever och föräldrar på skolan. Förra gången blev kritiken så kraftig att beslutet sköts upp. Men så blir det inte den här gången, säger kommunalrådet Karin Wernersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".