Joe Labero, Ingvar Kamprad, Ola Salo och Jonas Björkman är sommarpratare i P1.
Alvesta/Älmhult/Rottne

Kamprad, Salo, Labero och Björkman sommarpratar

Fyra kronobergare har fått äran att bli sommarvärdar i P1. En magiker, en tennispensionär, en sångare och en möbelentrepenör.

I dag klockan 13 presenterades årets sommarvärdar i P1. Först ut av alla sommarpratare den 20 juni blir Ikeas grundare Ingvar Kamprad. Några veckor senare är det alvestasonen Joe Laberos tur.

Han har blivit tillfrågad ett par gånger tidigare om han vill sommarprata, men då har det inte stämt med hans schema berättar han.

Den 2 juli hör vi honom, men exakt vad han ska prata om vet han inte ännu.

– Jag är ganska spontan så jag kör lite på känsla, men jag vet ungefär var jag ska börja och var jag ska sluta. Det blir allmänt, lite om livet och jag ska spela musik som inspirerat mig. Det kan bli allt från Frank Sinatra till Motörhead. Det blir lite överraskningar också, säger Joe Labero.

Den tredje kronobergska sommarvärden är tennisspelaren Jonas Björkman. Den 11 juli är det dags för honom i P1.

– Ja, det kommer väl att vara en del från min uppväxt i Alvesta och mitt tennisspelande i Växjö. Om hur min resa har varit, jag var ju ingen jättetalang från början, säger Jonas Björkman.

Den 26 juli är det dags för den sista kronobergaren blan årets startfält. Då pratar ”Kungligheter jag vanärat och korsfästelser jag överlevt”.

Karin Ernstsson
karin.ernstsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".