Mordet på Anna Lindh: Kommentarer från länet

Här följer kommentarer från länet.
Lotta Svanberg, kommunalråd (s) Växjö: Jag känner en stor förtvivlan, jag är fruktansvärt ledsen, men också arg och orolig för vad det här ska innebära för framtiden.

Bo Frank, kommunalråd (m) Växjö: Anna Lindh var hela Sveriges utrikesminister och hade ett väldigt stort stöd – inte minst p g a hennes personliga sätt.

Anders Wejryd, biskop: Vi människor är alla utlämnade, men måste ändå klamra oss fast vid de skäl som säger att det finns en god makt ytterst, men den är sannerligen ifrågasatt…

Lars-Åke Lagrell, landshövding: Det är få gånger man känner det så svårt att överhuvudtaget uttrycka någonting. Det känns bedrövligt och man undrar på vilket sätt detta eventuellt kommer att förvandla vårt samhälle. Jag är chockad och bedrövad.

Thomas Eneroth, riksdagsman (s): Jag känner chock och en bestörtning… Det här är oerhört sorgligt. Det känns så ofattbart att en människa man träffar regelbundet helt plötsligt är borta. Nu är det viktigt att man finner gärningsmannen så att inte det också blir ett sår i det svenska samhället. Men nu gör vi allt vi kan för att samlas, få pratas vid och minnas Anna Lindh på bästa sätt.

Claes-Göran Carlsson, kommunalråd (s) Ljungby: Det här är något fullständigt ofattbart och ohyggligt som inträffat. Tyvärr tror jag att konsekvenserna blir att ledande politiker i allt högre grad avskärmas från kontakten med sina väljare. Och det tror jag är den mest allvarliga följden av det här. Mina tankar går just nu till två barn som mist sin mamma...

Susanne Frank, landstingsråd (m): Jag blev väldigt chockad. Jag utgick ifrån att hon skulle bli bättre under natten och så får vi på morgonen beskedet om hennes död! Att få betala med sitt liv är ett alldeles för högt pris för att vi ska få behålla vårt öppna samhälle.

Carl-Olof Bengtsson, kommunalråd (s) Växjö: Jag känner chock, bestörtning, avsky, vrede och en oerhörd saknad. Ingenting idag blir som det var igår. Anna Lindh var en mycket duktig och kompetent politiker, men också väldigt lättsam och öppen...

Sven-Åke Gustavsson, landstingsråd (s) Växjö: Jag är rädd att detta blir ytterligare en del i att stänga in demokratin innanför än mer låsta dörrar. Det är oerhört beklagligt att det blir på det sättet. Och sen är det ju en tragik för hennes anhöriga. Det känns mycket jobbigt...
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".