FOTBOLL

Öster indraget i bottenstriden

Inför årets seriespel deklarerade Östers fotbollsherrar att man siktade på serieseger i division 1. Efter att nästan halva säsongen är spelad är växjöklubben istället indragen i bottenstriden efter förlust borta mot Torslanda, 2-0.

– Vi är slitna. Vi har ingen energi, säger Fredrik Petersson som är Östers lagkapten.

Öster inledde sin vana trogen med ett stort bollinnehav. Men precis som det sett ut de senaste matcherna har inte bollen trillat in i mål.

Växjölaget hade chanser, men Niklas Moberg och Freddy Borgs försök slutade med skott utanför.

Malmkvist chanslös
Istället var det ett tillbakatryckt Torslanda som gjorde matchens första mål. Ett missförstånd i mittförsvaret mellan Östers Mario Vasilj och Tobias Häll, bäddade för en Torslandakontring som ställde Robin Malmkvist i målet chanslös.

– Vi släpper in dom skott vi får på oss. Så är det idag och så har det varit dom senaste matcherna, säger Andreas Ottosson, tränare i Öster.

Öster tappade lite i fart i och med det snöpliga 1-0-målet och gick till pausvila konfunderat.

Mer Torslanda efter paus
Den andra halvleken blev betydligt jämnare och även om Öster försökte anfalla var det uppenart att fotbollskunskapen itne räckte till.

I Östers försök att nå en kvittering fick Torslanda chanser och på en av dem lyckades laget från Hisingen i Göteborg avgöra. Strax före slutet på matchen satte Torslanda 2-0.

Öster uttalade en målsättning om att vinna serien - nu är laget i allra högsta grad inblandat i bottenstriden av division 1...

Fredrik Petersson, lagkapten i Öster, fick frågan hur han kände efter matchen. Och kanske avslöjas lite av den oro (panik?) som med största sannolikhet finns i laget, när han svarar SR:s reporter.

– Det var väl en dum fråga...

sporten.kronoberg@sr.se