Kronoberg

Tågresa för rent spel inom idrotten

Femhundra småländska idrottsledare tar tåget till U21-EM i fotboll i Malmö idag. Det är tränare, domare och idrottare, som tillsammans vill manifestera för rent spel inom idrotten.

– Det ska bli jättespännande, att bara marschera in där kommer att bli jättehäftigt, säger Lisbeth Johansson på Smålandsidrotten. Hon och de andra arrangörerna tror på stort genomslag för manifestationen. 

Tågresan är en del av satsningen Rent Spel som drivs av flera av Smålands idrottsförbund. Tillsammans arbetar man för att påverka allt från idrottare och ledare till domare och föräldrar till att bli goda förebilder. Själva tågresan är ett sätt för de medverkande att träffas och utbyta erfarenheter men också att uppmärksamma arbetet för rent spel.

En av dem som ska ta tåget ner är Jerry Hytinkoski, ledare i Vislanda IF. Han ser fram emot matchen mot Vitryssland, och tycker att det är en härlig atmosfär, redan på perrongen. Men även om han främst ser tågresan som ett sätt att umgås med andra idrottare, så tycker han att frågan om rent spel är viktig.

– Vi pratar mycket om rent spel. Redan när vi tränar barn i ung ålder lär vi dem att spela schysst och inte hålla på med några fula knep, säger Jerry Hytinkoski.


Mikael Delin
mikael.delin@sr.se