Fotboll

Oavgjort på Lagavallen

Ljungby IF och Nybro delade på poängen i division 2-fotbollen igår på Lagavallen. Trots en man mer i en timme och ledning tills fem minuter från slutet, så blev slutresultatet 2-2. Viktor Svensson i Ljungby IF vet inte vad detta beror på.

– Jag tycker inte vi kämpar lika mycket. När de får en man utvisad så höjer de sig och vi sjunker lite. Kommer dock igen i andra perioden tycker jag, vi spelar bättre och skapar bättre. Men det är målskyttet som krånglar lite tycker jag, förklarar Viktor Svensson.

Nybro har en spelare mindre och ni spelar på Lagavallen, varför knyter det sig?

– Det är en bra fråga. Målskyttet tycker jag och vi slarvar lite i försvarsspelet och släpper till några chanser som de utnyttjar. Det ska ju inte bara hända. Vi ska spela offensivt när de har en man mindre. Det klarar vi inte av tyvärr, säger Viktor Svensson.

Är det självförtroendet, sitter det i huvudet?

– Ja, lite kanske. Men man måste kämpa sig ur det och det gäller att ta tag i det.

Känner ni press att ni var tvungna att ta en tre-poängare mot jumbolaget Nybro?

– Man känner ju lite ängslighet när man inte har vunnit på flera matcher, så visst, det kommer väl lite. Men jag vet inte vad jag ska säga, tråkigt var det.

Vad tycker du ni ska förbättra för att ta ett kliv till?

– Jag tycker vi spelar bra i stort sett varenda match. Det är inte många matcher vi faller igenom, men vi får väl ge oss på att kämpa ännu mer. Ta tag i det ännu bättre, säger Viktor Svensson i Ljungby IF.

Janne Gunnarsson
nyheter.kronoberg@sr.se