En man anhållen i sin frånvaro för mordet på Lindh

Enligt uppgifter till Sveriges Radios Eko-redaktion har en man anhållits i sin frånvaro misstänkt för mordet på utrikesminister Anna Lindh.
Mannen är alltså inte gripen, åklagaren tog enligt uppgifter till Ekot beslutet att anhålla mannen i sin frånvaro under måndagskvällen. Stina Wessling, länspolismästarens presstalesman, vill inte kommentera uppgiften om att att en person skulle ha anhållits i sin frånvaro. Hon vill inte heller kommentera frågan om mannen på bilderna från övervakningskameran på varuhhuset NK är identifierad. Stina Wessling säger att en gärningsmannaprofil nu är klar, men att polisen inte kommer berätta något om innehållet i profilen. Hon hävdade vid en presskonferens under tisdagseftermiddagen att utredningen är inne i ett intensivt skede och var mycket knapphändig med uppgifter om vad det intensiva arbetet består i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".