Fotboll

Efterlängtad seger för Öster

Öster hade fem matcher utan seger, men idag fick laget återigen sjunga sin segersång i omklädningsrummet på Värendsvallen. Inför drygt 1400 åskådare vann Öster över bottenlaget Lindome med 2-0. Målskytt x 2: Niklas Moberg.

– Det kan inte bli bättre. Det känns jävligt bra, sade mittfältaren Danny Tadaris som gjorde sin andra match från start.

Tränarparet Andreas Ottosson/Ludwig Ernstsson möblerade om i laget inför matchen och bänkade Tobias Häll, Neil Hlavaty och Tyler Hughes. Därmed var Danny Tadaris en av dem som fick chansen och han gjorde det med bravur. Tadaris var en av de bästa på plan.

– Får man chansen från start är det bara att visa. Jag kör hundra procent i varje närkamp. Det finns inget annat, sade Tadaris innan han gick in i omklädningsrummet för att stämma upp i Östers numera traditionella segersång.

Niklas Moberg nätade dubbelt
Dagens målmässiga matchhjälte blev Niklas Moberg som gjorde ett mål i vardera halvlek. 1-0 kom efter 22 minuter. Bollen nickskarvades av Tomas Petry efter en hörna, fram till Niklas Moberg som inte hade några större problem att sätta bollen i mål.

2-0 kom i den 64:e minuten. Freddy Borg drev förbi sin försvarare på vänsterkanten och serverade Niklas Moberg som satte dit bollen distinkt bakom Lindomes målvakt.

– Det var på tiden. Äntligen kan vi bjuda oss själva och publiken på en trepoängare, även om spelet kan bli bättre. Men det är en härlig känsla i kroppen just nu, sade Niklas Moberg efter matchen.

Letar förstärkning
Det blev en ganska lugn match för Östers målvakt för Robin Malmqvist. Lindome hade ett fåtal chanser och började backa hem redan i den första halvleken.

Nu återstår två matcher för Öster före sommaruppehållet. På torsdag väntar mittenkollegan IFK Värnamo på Finnvedsvallen och den 4 juli möter Öster Motala.

Öster håller just nu på att försöka förstärka truppen. Enligt Fredrik Gustafsson, sportansvarig i Öster, kommer det ett par spelare för att provträna med laget under nästa vecka. Han vill dock inte avslöja några namn.

Laguppställningen:

Målvakt: Robin Malmqvist

Backar: Daniel Petersson, Månz Karlsson, Mario Vasilj, Stefan Karlsson

Mittfältare: Enes Smajlovic, Danny Tadaris, Fredrik Petersson

Forwards: Tomas Petry, Niklas Moberg, Freddy Borg

Thomas Hermansson och Anna Johansson
sporten.kronoberg@sr.se