Växjö

Sommarlov - men inte för alla

Sommarlovet har börjat för dom flesta elever. Men inte för alla. Idag började nämligen sommarskola på Bokelundskolan i Växjö. 30 elever ska under tre veckor ha lektioner i bland annat matte, engelska och svenska.

På Bokelundskolan i Växjö är det från och med denna vecka sommarskola. 30 elever får möjlighet att öka sina kunskaper i matte, svenska och engelska. Och skolan, under sommaren, är helt frivillig. Elev George Beaino ska vara där i en vecka.

– Jag ska träna matte, för jag har svårt för matte, säger han.

Jehona Beqiri vill lära sig mer engelska.

Vill du inte hellre ha sommarlov?

– Jo, fast det är ju kul här också, säger hon.

Idag var första dagen för eleverna, och för skolan är det första året som denna möjlighet ges till barn i låg- och mellanstadiet.

Det är svenska, engelska och matte som eleverna ska få mer undervisning i. Och rektor Cecilia Valinder berättar om dom kommande tre veckorna.

- Nu kommer dom att gå i skolan mellan klockan nio och tolv om dagarna. Och under denna tiden så är det undervisning efter var dom ligger i kunskapsnivå. Nu har vi delat in dom efter ålder men sedan blir det efter kunskap, efter dom här första dagarna så vi vet var dom befinner sig någonstans. Och så jobbar vi med matte, svenska och engelska i första hand.

Första dagen idag, vad har du för förhoppningar?

– Förhoppningar om att alla barnen vill vara kvar här alla tre veckorna. Och att dom hinner lära sig mycket, och att dom har kul. För det är ju ändå sommarlov, så dom ska både ha roligt och få lära sig saker.

Första dagen idag och eleverna har fått läsa, skriva och rita. Och elev Melinda Eslami säger att sommarskola inte är som vanlig skola, det finns en stor skillnad.

– Det är fler raster, säger hon.

Frida Nielsen
frida.nielsen@sr.se