Ishockey

Ingen sänkt hyra för Lakers

Hallhyran kommer inte att sänkas för Växjö Lakers.
600 000 kronor har Växjö Lakers budgeterat hyran till denna säsong, men fritidsnämnden låter hyran ligga kvar på samma nivå som tidigare.

– Fritidsnämnden har behandlat ärendet nu och vi är i nuläget inte beredda att förändra hyresnivån för Växjö Lakers, säger fritidsnämndens Benny Johansson.

Om hyran ska ligga kvar på samma nivå som tidigare så innebär detta en kostnad i hyra på runt 1,5 miljoner kronor för Lakers. Växjö Lakers ordförande Anders Öman tycker inte om beslutet.

– Det innebär att vi får det väldigt tufft ekonomiskt, men vi har styrelsemöte på fredag så vi väl titta på det då.

Är du besviken?

– Det är klart att jag är besviken.

Anser du att det är rimligt?

– Nej, det gör jag ju inte eftersom vi har tagit upp frågan i förhållande till andra klubbar och vad andra klubbar betalar i Sverige.

Men trots att Anders Öman är besviken och anser att detta är fel så menar Bengt Johansson attfritidsnämnden har gjort helt rätt när dom räknat ut vad Lakers ska betala.

– Det är ju så att det är vår skyldighet att sätta hyresnivån och vi har relaterat den till övrigt föreningsliv i kommunen. Det vill säga Lakers precis som Östers IF och precis som andra föreningar, att dom betalar en viss procent av sina bruttointäkter på sina matcher i hyra.

Är det en rimlig hyra?

– Nämnden har uppenbarligen den uppfattningen ja, säger Benny Johansson.

Frida Nielsen
frida.nielsen@sr.se