Inget gehör för polissammanslagning

Varken polisstyrelsen i Kronoberg eller Kalmar är särskilt positiva till Blekingepolisens styrelses tankar på att slå ihop de tre myndigheterna till en enda.
Polisen i Blekinge har stora sparkrav på sig framöver. Det handlar om 12 miljoner kronor för nästa år. Och prognoser för framtiden tyder på att polisen kommer att ha ännu större underskott. -Efter att de ekonomiska prognoserna nu har presenterats stärks styrelsen i sin tro på en sammanslagning som lösning på problemen, säger ordföranden i styrelsen, socialdemokraten Per-Olov Larsen. I början av oktober ska blekingestyrelsen träffa ledamöterna för Kronoberg och Kalmars polisstyrelser för att diskutera frågan. Enligt polisstyrelses ordförande i Kalmar - socialdemokraten Birgitta Elfström - kan man hitta lösningar på de ekonomiska probelmen på andra sätt. Till exempel genom gemensam administration. Men hon är ändå villig att diskutera frågan om en enda polismyndighet i sydost.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".