Mordmisstänkte 35-åringen dömd i Växjö

Den 35-årige man som misstänks för mordet på utrikesminister Anna Lindh är dömd för en rad brott i flera domstolar runt om i Sverige - bland annat i Växjö:
Kartläggningarna av 35-åringen, som greps i går i Stockholm, visar att han sedan slutet av 80-talet begått en lång rad brott, både våldsbrott, bedrägerier och stölder. Det gäller både grova brott och mindre förseelser som också lett till fällande domar. I ett fall leder spåren till Växjö, när mannen hämnades efter att ha blivit avvisad från en match mellan Öster och Djurgården i oktober 1995. Han tvingades lämna läktaren för att han drack öl under matchen och det tog han igen genom att ge sig på en av polisens utryckningsbilar och stjäla en blåljuskåpa på bilen. Tilltaget avslöjades och både han och två andra Djurgårdsfans greps senare av polisen i centrala Växjö. Men det här är inget som de inblandade vill bli påminda om idag, säger de till Sveriges Radio Kronoberg. 35-åringen dömdes senare för kåpstölden till 60 dagsböter av Växjö tingsrätt. Och redan då hade han flera fällande domar bakom sig, bland annat för misshandel och stöld. Och så har det fortsatt också efter besöket i Växjö. I dag är han alltså misstänkt för att knivmördat utrikesminister Anna Lindh. Mannen har en stor familj och många syskon, och nära släktingar till honom är bosatta i Kronobergs län. Men de har i dag ingen som helst kontakt med honom och mannen i familjen säger till Sveriges Radio Kronoberg att han hoppas på ett kännbart straff - om bevisen mot 35-åringen visar sig hålla.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".