Historisk ishockeyseger i premiären

En vinst och en förlust blev facit för länets ishockeylag i den allsvenska premiären. Segern togs av Växjö Lakers och det var lagets första triumf någonsin i den allsvenska serien. Lite av matchhjälte för Växjölaget blev Jarno Pikkarainen, som gjorde de båda första målen för sitt lag.
I sin första match någonsin i ishockeyns allsvenska serie, vann Växjö Lakers. Segern för nykomlingen från Växjö togs mot blekingska Mörrum med 3-1. Jarno Pikkarainen gjorde både 1-0 och 2-0 för Växjö Lakers. Mörrum reducerade men strax före andra periodens slut prickade Peter Andersson i segermålet inför drygt 3.000 åskådare i Växjö ishall. För Troja/Ljungby gick det sämre i sin premiärmatch, Örebro vann på sin hemmabana med 3-0. Men man kan diskutera det rättvisa i resultat, även om målen naturligtvis alltid avgör. Troja hade nämligen minst lika mycket av spelet och definitivt flest skott på mål. I andra perioden vann Troja skotten med 17-8 men förlorade i mål med 2-0. Sedan avgjorde unga Örebro HC med ytterligare ett mål i sista perioden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".