Vittne i Sjöbodarättegången hotat

En av de personer som ska vittna mot de tre män som misstänks ha dödat lantbrukaren Yngve Kristensson i Sjöboda utanför Traryd tidigare i somras känner sig hotad och därför skärps säkerheten i Ljungby tingsrätt.
Rättegången inleds på fredagen, men det är framförallt på tisdag då mannen ska vittna som säkerheten kommer att höjas. Vittnet har i förhör berättat att han fick besök av de tre åtalade männen direkt efter att Yngve Kristensson misshandlats och med en munkavle kvävts till döds. De tre männen berättade för vittnet att Yngve Kristensson gjorde motstånd när de skulle ta sig in i huset för att leta pengar. Han var stark, var de åtalades omdöme. En av de åtalade ska också ha visat en pistol för vittnet. Hotet mot vittnet utreds av polisen i Blekinge och Bengt Bolander vid Ljungby tingsrätt har beslutat om extraordinära åtgärder. Exakt vad det innebär är oklart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".