Åtalade för lantbrukarens död nekar till brott

På fredagsförmiddagen inleddes rättegången i Ljungby Tingsrätt mot de män som åtalats för att ha rånat och dödat lantbrukaren Yngve Christensson i Sjöboda. Och de tre männen nekade till anklagelserna.
Under fredagsförmiddagen drog åklagaren sin gärningsbeskrivning och lade fram de bevis som finns enligt polisutredningen. Bland annat ska ett vittne ha hört hur en av de åtalade männen efter dådet berättade utförligt vad som hänt. Advokat Lars Almström försvarar den man som vittnet säger sig ha hört berätta om dådet. Men mannen nekar till brott trots att han pekas ut av en annan av de medåtalade. Advokat Lars Almström; - Jag tycker att alla medåtalade pekar ut varandra och vad jag kan konstatera finns det ju ingen teknisk bevisning på min man, säger han. Och att man funnit ägodelar från Yngve Christensson hemma hos mannen förklarar Lars Almström med att alla inblandade haft tillgång till mannens lägenhet. De tre männen lämnade under rättegången olika versioner av vad egentligen hände den 21 juli, natten då Yngve Christensson dog, kvävd av en munkavel. Bengt Almryd, försvarar en av de andra männen, mannen som hade Yngve Christensson blod på sina skor då han greps. Men Bengt Almryd säger att mannen hade lånat ut sina skor till de andra och inte ens var med på platsen den 21 juli. -Han var med på färden mot Sjöboda, men steg av på vägen och hälsade på några vänner, sedan plockade de upp honom på vägen tillbaka, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".