Känslosamt vittnesmål från Christenssons syster

På fredagen mötte tvillingsystern till, den rånade och dödade lantbrukaren, Yngve Christensson i Sjöboda, de tre misstänkta männen i tingsrätten i Ljungby.
Sent på fredagseftermiddagen vittnade 55-årige Yngve Christenssons tvillingsyster om sina reaktioner när hon fick veta vad som hänt. Hon ville inte bli intervjuad men inför rätten berättade hon om en omtänksam bror- inte förmögen men med ett stort hjärtta. Och när hon fick dödsbudet den 21 juli så var det den värsta dagen i hennes liv, sa hon. Mitt emot henne satt de tre män som misstänks för att ha rånat honom, misshandlat honom och till slut kvävt honom med en hårt åtdragen munkavle. Ingen av de åtalade männen rörde en min under hennes vittnesmål. I stället gav de olika versioner om sin inblandning. Alla tre sträcker sig så långt som till att dom känt till vad som hänt, både före och efter det bruala rånet. Men ingen av dem säger sig ha varit på plats i Sjöboda utanför Traryd när brottet genomfördes. I stället pekar de i varierande grad ut varandra. Förutom vittnesmål och blodspår så är de inblandades telefontrafik betydelsefull för bevisningen och därför är det något som de åtalades advokater ifrågasatte i under fredagen. Men biträdande chefsåklagaren Yvonne Rudingsson anser att telefonsamtalen mellan männen talar emot dem och binder dem till Sjöboda natten mellan den 20 och 21 juli.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".