1 av 2
Carolina Klüft skadade låret och missar troligen VM.
2 av 2
Friidrott

Carolina Klüft skadad i låret - missar VM i Berlin

Carolina Klüft skadade sig under ett hopp vid kvällens GP-tävling i Karlskrona. Hon bars ut ur arenan på bår med smärtor i baksidan av ena låret och missar med all sannolikhet VM i Berlin i augusti.

  
 


Carolina Klüft skadade sig i baksidan av låret vid GP-tävlingen i Karlskrona. Nu blir det troligen inget VM i Berlin för hennes del. VM startar den 15 augusti.

– Det blir nog svårt att ta sig dit, det tror jag, säger hennes tränare Agne Bergwall till Radiosporten.

Carolina Klüft inledde tävlningen med ett övertramp, men visade inga tecken på att den gamla skadan skulle ha gjort sig påmind. När hon kom fram till gropen vid sitt andra hopp gick det värre.

– Hon stöp i princip när hon hoppade på plankan, säger Radiosportens Robert Tennisberg.

Carolina bars ut på bår med smärtor i baksidan av ena låret. Det är oklart hur allvarligt skadad hon är.

– Med största sannolikhet är säsongen slut. Det är den absoluta känslan, säger Robert Tennisberg.

Hennes tränare Agne Bergwall säger att hon halkade på plankan.

– Det nöp till direkt på baksidan, säger han till Radiosporten.

Agne Berwall ville inte svara på om säsongen är över utan vill låta det gå några dagar. Men VM i Berlin räknar han inte med.

– Jag ska inte gå händelserna i förväg men jag är tveksam till det. Hon sa själv att det kändes som den skada hon fick i Finnkampen 2005. Det var inga större problem att gå igång och träna igen. Men att därifrån hetsa fram i en tävlingssäsong... Jag ska inte gå händelserna i förväg, men jag är tveksam till det, säger han.

Bergwall säger att Carolina inte kände någonting dagen innan på träning och heller inte på uppvärmningen eller inhoppningen.

– Det här får vi nog sätta på kontot ren otur, när hon halkar.

Hon tvingades även avbryta fredagens tävling i Oslo på grund av skadekänningar i låret.

Fysoterapeuten Tommy Olsson var framme hos Carolina direkt efter skadan.

– Hon sa att det inte kändes att den satt på samma ställe som i Bislet utan strax nedanför. Det betyder att det kan vara en bristning, det är vanligt mellan sena och muskel, säger han.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Klüfts skador

2004: Bristning i baksidan av låret när hon tog brons i längd under inne-VM. Vann ändå OS-guld i sjukamp senare samma år.

2005: Känningar i vänster knä före VM i Helsingfors och hon stukade sedan vänster fot dagen före mästerskapet, vann ändå guld i sjukamp. Slog åter upp skadan i baksidan av vänster lår under Finnkampen samma höst, bars ut på bår.

2006: Problem med baksidan av höger lår under större delen av säsongen, missade inomhussäsongen. Vann ändå EM i sjukamp.

2008: Ryggproblem och baksidan av låret stoppar Klüft under inomhussäsongen. Efter misslyckade insatser under OS uppdagas att Klüft haft en stressfraktur i benet.

2009: Stressfrakturen gör att Klüft inte tävlar i längdhopp under inomhussäsongen. Får känning i baksidan av låret redan under Golden league-galan i Oslo, på måndagens gala hemma i Karlskrona drabbas hon av en ny skada i låret och missar troligen VM i Berlin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista