Hultsfred

Nu drar festivalen igång

Idag börjar den 24:e Hultsfredsfestivalen. Och årets upplaga bjuder på en hel del nyheter. Förutom att festivalen är framflyttad en månad så ser även området helt annorlunda ut.

Rockpartys presschef Håkan Durmér säger till Sveriges Radio Kalmar att det är ett mycket tightare och mindre område i år.

De flesta nyheterna hittar man på själva festivalområdet. Man har bland annat valt att plocka bort en av scenerna helt. Man har också vridit festivalens två största scener så att dom är riktade mot varandra. Andra nyheter för i år är att festivalen är öppen fyra dagar med spelningar som börjar senare på dagen, och slutar tidigare på kvällen. Allt för att ge publiken en mer koncentrerad festival med ständiga uppträdanden.

Biljettförsäljningen enligt prognoserna

Det har så här innan festivalen spekulerats om hur biljettförsäljningen till festivalen har varit. Men i dagsläget går Rockparty inte ut med några officiella biljettsiffror. Håkan Durmér säger däremot att biljetterna säljer bra och helt enligt prognoserna.

Förväntningarna inför årets festival är stora bland besökarna. Shara Said från Katrineholm besöker festivalen för första gången.

– Jag har aldrig varit här förut så jag har förväntar mig något grymt. Jag vill ha skön stämning, bra musik och bra folk. Då blir det grymt!

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se