Våldtäktsmisstänkt polisstudent släppt

Den polisstudent i Växjö som misstänks för våldtäkt och misshandel av en före detta flickvän, försattes på tisdagseftermiddagen på fri fot.
Växjö Tingsrätt anser inte att det finns tillräcklig stark bevisning för att häkta mannen. Åklagaren hade begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för flera fall av våldtäkt, misshandel och olaga hot mot den före detta flickvännen. - Mannen är fortfarande misstänkt, men nu blir det upp till chefsåklagaren att avgöra om utredningen ska fortsätta eller läggas ner, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz. Det var i lördags som mannen togs in till förhör och anhölls. Enligt den före detta flickvännen ska våldtäkterna och misshandeln ha pågått under mer än två och ett halvt års tid, fram till augusti i år. Men eftersom det inte finns någon teknisk bevisning mot mannen, utan enbart anklagelserna från flickvännen och från personer som står henne nära, så fanns det inte tillräckliga skäl för att häkta honom. Mannen började sin polisutbildning i Växjö så sent som i våras, men är avstängd så länge som utredningen mot honom pågår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".