Ljungby

Bion i Ljungby hotad efter konkurs

Bolaget Ljungby Nöjescenter försattes idag i konkurs på egen begäran. Därmed är framtiden för både bion och konferenserna i Garvaren i Ljungby osäker. Pengarna är slut och bolaget har nu en halv miljon i skulder, enligt styrelseordförande Kenneth Henrysson.

– Man kunde ha dragit i snöret i mars eller april kanske, men nu gjorde jag det för en månad sedan. Det är ju naturligtvis vi i styrelsen som har ansvaret, säger Kenneth Henrysson.

Ljungby Nöjescenter har sex fast anställda och fyra timanställda. Imorse lämnade bolaget in en egen konkursansökan till Växjö tingsrätt. Och på förmiddagen beslutade tingsrätten att försätta bolaget i konkurs.

Bolaget som har skulder på en halv miljon kronor har inte klarat att hålla nere sina kostnader. Sedan har en långdragen tvist med Sportbaren i Ljungby varit kostsam, enligt Kenneth Henrysson. En tvist som ännu inte är avgjord.

– Den löper vidare och ska upp i tingsrätten någon gång i höst.

Osäker framtid för bion

Ljungby Nöjescenter bedriver konferensverksamhet och har bion i Garvaren i Ljungby. Men vad som händer med det är nu osäkert, säger Kenneth Henrysson.

– Det är ju stiltje där nu. En konkursförvaltare ska ta över och sedan är det ju han som driver verksamheten ett tag.

Det är Folketshusföreningen i Ljungby som äger Ljungby Nöjescenter och Kenneth Henrysson, som är ordförande även där, har en förhoppning om att Folkets hus ska kunna köpa tillbaka delar av Ljungby Nöjescenters verksamhet, som exempelvis bion. Och han hoppas att den här konkursen inte ska spilla över på Folkets Hus.

– Nej det hoppas jag att det inte ska bli påverkat. 

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se