Ljungby

Hoppas kunna rädda bion i Ljungby

Kulturlivet i Ljungby riskerar att få sig en törn nu när bolaget Ljungby Nöjescenter har gått i konkurs. Ljungby Nöjescenter driver bland annat den enda bion i Ljungby, ordnar skoldisco och har konferensverksamhet.

– Det är alltid tråkigt med konkurser och här ser jag bion som den kanske största förlusten, säger Carina Bengtsson (C), kommunalråd i Ljungby.

Igår kunde vi berätta att Ljungby Nöjescenter försatts i konkurs efter en egen begäran. Bolaget har hamnat på obestånd och har skulder på en halv miljon, enligt styrelseordföranden Kenneth Henrysson.

Konkursförvaltaren Sigvard Cumtell från Halmstad var i Ljungby igår för att träffa personalen. Han säger att han räknar med att kunna driva bion tills vidare, men vad som händer på lång sikt med både bion och konferenserna är för tidigt att säga. Men Carina Bengtsson hoppas att åtminstone bion ska kunna räddas kvar.

– Ja, att det på något sätt blir en annan lösning framöver.

Folketshusföreningen i Ljungby som äger Ljungby Nöjescenter har sedan i början av 90-talet fått ett par miljoner om året i bidrag från kommunen. Och avtalet löper till 2017. Frågan är nu hur gårdagens konkurs påverkar samarbetet mellan kommunen och Folkets hus?

– Jag kan inte svara på det i dagsläget. Nu tar ju konkursförvaltaren över och sedan får vi sätta oss och diskutera detta, säger Carina Bengtsson.

  • Tidigare artiklar om Ljungby Nöjescenter:

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sr.se