CSN lägger ner i Växjö

Centrala studiestödsnämnden, CSN, lägger ner lokalkontoret i Växjö med 12 anställda. Sammanlagt läggs 11 lokalkontor ner och 140 anställda sägs upp. - Det är ekonomiskt nödvändigt. Men jag känner sorg. Det handlar om mina medarbetare, säger Louise Moser, chef för CSN Region Syd.
Neddragningarna har varit väntade. Redan sent i våras stod det klart att myndigheten skulle bantas då den måste spara 150 miljoner kronor fram till och med 2005. På onsdagsmorgonen informerades de cirka 1 200 anställda om hur detta är tänkt att gå till. CSN har haft svårt att ge bra service till studenter. Neddragningarna kommer återigen att påverka servicen. - På kort sikt kommer det att bli en nedgång i produktionen. Men vi har ett antal månader på oss till vårterminsstarten. Vi har inga signaler som tyder på en dramatisk försämring för de studerande, men vi gör inte en sådan här förändring utan att det märks, CSN:s generaldirektör Björn Mårtensson till TT. Det är heller inte aktuellt att höja de administrativa avgifterna för låntagarna, enligt Björn Mårtensson. CSN-ledningens besked skulle ha kommit redan i början av september. Men informationen sköts fram i sista stund, bland annat för ytterligare kontakter med utbildningsdepartementet. Detta ledde dock inte till några lättnader i sparpaketet. De 11 konor som läggs ner är följande: Östersund, Luleå, Malmö, Växjö, Borås, Halmstad, Jönköping, Karlskrona, Karlstad, Kristianstad och Lidköping. De ska vara avvecklade inom 12-18 månader, enligt Louise Moser.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".