Rockfestival utanför Markaryd

Samtidigt som Hultsfredsfestivalen lockar en stor mängd besökare ordnas idag Oshultsfestivalen utanför Markaryd. Det är en förening med unga som med hjälp av EU-pengar anordnar festivalen och det är framför allt lokala band som får möjlighet att visa upp sig

– Många av oss i styrelsen spelar i diverse band och vi har inte haft någonstans att spela så vi startade upp det här för oss själva från början, en nu har det blivit så pass stort så nu är det inte bara för oss själva längre. Det är inte bara lokala band längre utan det är ju band från Helsingborg, från Växjö, Halmstad och så vidare. Alla möjliga kommer hit för att spela, säger Johan Cronquist, som är en av arrangörerna.

På festivalen kommer det att bli en blandning av allt från reggae och blues till hårdrock och metal. Det började redan för fyra år sen med en spelning och sedan har det växt, med fler band och fler besökare. I år när de startade en förening för att kunna göra festivalen ännu större och den här gången hoppas de på runt 500 besökare. Johan Cronquist säger att det här är ett projekt som kommer att fortsätta.

- Det är därför vi har fått bidrag från Leader Linné, så att vi kan påbörja något stort som kan växa efter hand. Så det kommer komma varje år det här. Vi har också haft mindre spelningar till och från, tidigare.

Åsa Welander
asa.welander@sr.se