Matilda vann hästhoppning

Matilda Kjellsson, 19 år från Älmeboda utanför Tingsryd, vann i söndags andra omgången av Tours of Amateurs, den så kallade amatörtouren vid de internationella hästtävlingarna i Falsterbo. Efter placering även i lördags ligger hon nu fyra inför finalen och har goda chanser att ta hem segern. 

– Jag blir inte så nervös så jag behöver inte tänka på det. Jag bara tog det klass för klass. Gick in och gjorde så gott jag kunde, säger Matilda Kjellson.

Matilda Kjellsons familj driver hästuppfödning med avel i Älmeboda utanför Tingsryd, och hon rider den egna godkända avelshingsten Dirco Hästak.

-- Jag har haft honom nu i något år och vi känner varandra utan och innan. I de här höjderna är vi verkligen säkra, berättar Matilda Kjellson.

Nu väntar finalen på onsdag på stora hopparenan i Falsterbo där många världsstjärnor hoppat. Och Matilda Kjellson har en tydlig stategi för att ta hem segern.

– I grundomgången får man ju köra lite lugnt så jag kommer vidare till omhoppningen. Sedan tänker jag satsa så jag kan vinna där med, säger Matilda Kjellson.

Reporter Hannah Mälarborn
hannah.malarborn@sr.se