Alvesta

Björkman blir ny turneringsdirektör för Stockholm Open

Uppdaterad 11:43

Före detta tennisproffset Jonas Björkman från Alvesta blir ny turneringsdirektör för Stockholm Open från och med år 2011. Han får uppdraget tillsammans med Thomas Johansson, även han känd tennisspelare.

Det bekräftar den före detta Växjö TS-spelaren Jonas Björkman för Sveriges Radio Kronoberg nu på förmiddagen.

- Ja, vi kommer att ta över 2011. Det är en fantastisk tävling och det är en dröm som går i uppfyllelse för oss att få vara med om ett så här utmanande jobb. Så vi ska försöka få dit så bra spelare som möjligt. Det blir vår uppgift.

Jonas Björkman avslutade sin karriär förra året och ser många fördelar med att ha så mycket nära kontakter inom tennisen. Framför allt för att kunna boka upp duktiga spelare till tävlingen.

– Vi känner ju i stort sett alla ute på touren i nuläget, med tanke på att vi precis har avslutat våra karriärer. Så vi har ett väldigt bra kontaktnät både med spelare, agenter och tränare. Det hoppas vi att vi ska kunna utnyttja på ett bra sätt för att få ett så starkt startfält som möjligt i Stockholm. Sedan är det självklart mycket jobb runt omkring tävlingen. Vi får se vad vi kan förbättra för att allt ska fungera, både för publik och för sponsorer. Självklart måste vi jobba in fler sponsorer också. Så det kommer att bli väldigt mycket jobb, men samtidigt väldigt utmanande och häftigt. 

Hur känns det att ha fått det här uppdraget?

– Det är fantastiskt kul! Det är något som både Thomas och jag har pratat gemensamt om, att det verkligen hade varit en dröm att få möjligheten att jobba med en tävling på hemmaplan. Stockholm Open har varit en sådan, som vi verkligen har sett har en otrolig potential att utvecklats. Nu har vi fått den här möjligheten tillsammans med PR Event och tillsammans med deras kunskaper känns det som att vi är ett riktigt dreamteam, avslutar Jonas Björkman.

Åsa Welander
asa.welander@sr.se