Ljungby

Bio vias utomhus under sommaren

Ljungby kommun tar till ett annorlunda grepp för att få landsbygden levande. Man ordnar utomhusbio fyra kvällar i sommar. Och förhoppningen om succé är stor berättar Per Fransson Agunnaryds bygdegårdsförening.

– Mina förväntningar är att folk ska tycka det är jätteroligt och att så många som möjligt ska komma dit. Det är bra för landsbygden att kommunen satsar på oss, säger Per Fransson.

Det är några av kommunernas hembygdsföreningar som tillsammans med Ljungby kommun bjuder in till gratis utomhus bio på landsorten utanför Ljungby. Kommunen som tidigare visat utomhusbio i Ljungby stad ville vidga begreppet och bjuder nu på fyra välkända filmer till största del gjorda av svenska regissörer.

– När vi har valt filmer har vi tänkt att de ska passa den breda massan och ha anknytning till den svenska landsbygden, säger Per Fransson.

Först ut den 7 augusti är Änglagård, som med snart tjugo år på nacken blivit något av en klassiker om svensk landsbygd. Tillsammans med popcorn och grillvagn hoppas Per Fransson att premiären på utomhusbion i Odensjö hembygdspark ska dra en stor publik.

Hannah Mälarborn
hannah.malarborn@sr.se