24-åringen häktad för mordet på Anna Lindh

Den 24-årige man som misstänks för knivmordet på utrikesminister Anna Lindh, häktades strax före klockan 10 på fredagen av Stockholms tingsrätt. Han häktas misstänkt på sannolika skäl, alltså den starkare graden av misstanke.
Åklagarna har nu två veckor på sig att väcka åtal mot 24-åringen. Stockholms tingsrätt beslutade också att mannen ska genomgå en så kallad liten sinnesundersökning. Åklagarna har beslutat att mannens identitet ska hållas hemlig i alla handlingar. Men när häktningsdomaren Göran Nilsson meddelande rättens beslut, nämnde han 24-åringens namn flera gånger. Mannens advokat, Peter Althin, tycker att det var onödigt att röja mannens identitet. Han är också kritisk till att han belagts med yppandeförbud, och anser att det försätter honom och hans klient i underläge i den fortsatta utredningen. 24-åringen själv förnekar brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".