Växjö

2 000 boulespelare invaderar Växjö

På söndag startar Boule-SM i Växjö. 2 000 spelare väntas och bakom Katedralskolan i Växjö är förberedelserna i full gång. Anders Gerestrand som är lokal representant för Svenska Bouleförbundet har hög förväntningar inför helgen.

– Det känns jättebra. Vi har precis fått hit en bod här som sekretariatet skall vara i. Och imorgon ska banorna dras och läktarna komma på plats, berättar Anders Gerestrand.

SM i Boule har spelats varje år runt om i landet sedan 1978 och nu har turen kommit till Växjö för andra gången. Den 19-25 juli ska 64 svenska mästare koras under Boule-SM. Och att ta emot 2 000 spelare kräver god planering, säger Pontus Thuresson som är projektledare.

– Hotellen är så gott som fullbokade. Och många platser på campingar och vandrarhem har också gått åt. Så vi har löst boendet i Växjö med omnejd, säger Pontus Thuresson.

Förutom på Katedralskolans baksida som är huvudplats för Boule-SM, förbereds banor på parkeringen utanför Teknikum och på fotbollsplanen vid Fagrabäck. För den som inte är med och tävlar men blir sugen på att spela boule kommer det ges möjlighet till sidotävlingar.

Mästerskapet invigs på måndag i samband med allsångskvällen i Linnéparken.

Hannah Mälarborn
hannah.malarborn@sr.se