Öster kvar på nedflyttningsplats

Öster förbättrade knappast sina möjligheter att klara sig kvar i fotbollens allsvenska i och med förlusten mot Örebro. Trots hemmaplan för Öster vann ÖSK med 2-1 och Öster fortsätter att släppa in många mål.
Öster förlorade matchen på snabba mål i de båda halvlekarna. Efter bara sex minuters spel sköt Lars Larsen in 0-1 efter att högerbacken Daniel Pettersson blivit uppsnurrad. Blott fyra minuter efter paus gjorde Ricardo Costa 0-2, även det ett billigt mål då Patrik Karlsson inte hängde med. Daniel Pettersson reducerade på en snygg frispark med 20 minuter kvar men längre kom inte Växjölaget. Öster hade en riktigt bra perioden i mitten av första halvleken, bland annat var Johan Mattsson framme i två finfina lägen, men lyckades inte. - Jag är oerhört besviken på vårt sätt att agera i försvarsspelet vid de båda baklängesmålen, sa Östers tränare Leif Widén. - Vissa spelare gör helt enkelt inte sitt jobb. Lagkaptenen Peter Wibrån instämmer: - Jag är inte besviken efter förlusten, jag är förbannad. Vi räcker inte till, det visar inte minst tabelläget
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".