Växjö

Nöjd guldmedaljör tillbaka i Växjö

Igår blev det två guldmedaljer till IFK Växjö vid friidrotts-SM i Malmö. Ulrika Johansson försvarade sitt guld på 400 meter häck och Emma Magnusson tog sitt allra första SM-guld på 100 meter häck. Idag fick Sveriges Radio Kronoberg träffa en nöjd Emma Magnusson.

– Det känns jättebra. Jag hade lite svårt att fatta det igår, allt gick så fort. Man gick i mål och så skulle man till tv och prata med tidningarna och det var doping och allt... Först nu så tror jag att jag har fattat det. Nu när jag läser tidningarna och har fått alla grattis-meddelanden och sådär, känns helt underbart.

Kan du beskriva loppet?

– Det var ett bra lopp. Jag hade en väldigt bra start för att vara mig och fick med mig farten över första häcken och sen rullade det bara på. De sista häckarna kändes väldigt, väldigt bra så jag tycker att det var ett bra lopp.

Hur var det att springa i regnet?

– Blött! Som väl tur var fick vi komma ut precis när alla häckarna var färdiga så man gjorde en inspringning och sen körde vi direkt. Jag höll värmen ganska bra ändå, även om det var kallt och blött. När jag gick ner i blocken var det vatten över skorna, så det var väldigt mycket vatten på banorna. Men det gick bra. Det är lika för alla.

Vad tänkte du när du sprang över mållinjen?

– Yes, äntligen! Jag visste ju att jag hade en god chans eftersom jag sprang så bra i försöken. Men sedan vågar man aldrig hoppas för mycket. Allt kan ju hända i ett lopp, men sen var det bara "Åh, gud vad härligt". Så jag var jätteglad!

Åsa Welander
asa.welander@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista